5 πράγματα που το παιδί θα πρέπει να ξέρει πριν κλείσει τα 5

10:25 8/6/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Αν το παιδί σας είναι κοντά στην ηλικία των 5 ετών τότε υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία πρέπει να φροντίσετε να γνωρίζουν. Δεν είναι σχετικά με εκπαιδευτικές γνώσεις ή άλλες δεξιότητες αλλά βασικά πράγματα που σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμα από εδώ και πέρα. Από τα 5 και μετά τα παιδιά αρχίζουν σε ένα μικρό βαθμό να ανεξαρτητοποιούνται επομένως χρειάζεται:

Να γνωρίζουν το όνομα της μαμάς, του μπαμπά και των λοιπών μελών τα οικογένειας. Τους γονείς σίγουρα τα παιδιά τους προσφωνούν “μαμά” και “μπαμπά”. Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβαίνει και με άλλα μέλη της οικογένειας με τα οποία περνούν
αρκετό χρόνο μαζί. Για παράδειγμα θα φωνάζουν γιαγιά, παππού, θεία ή νονά έχοντας ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό τους. Καλό είναι λοιπόν να τα ξεχωρίσουν αυτά στο μυαλό τους με τη δική σας βοήθεια.Πρέπει να ξέρουν απ’ έξω το τηλέφωνο του σπιτιού ή ένα κινητό για να μπορούν να σας βρουν σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, χρήσιμο θα είναι να γνωρίζουν έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης και πότε πρέπει να καλέσουν.Να κοιτούν δεξιά-αριστερά όταν πρόκειται να διασχίσουν ένα δρόμο. Ακόμα κι όταν είναι μαζί σας πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασία να ελέγχουν μόνα τους αν ο δρόμος είναι ελεύθερος να περάσουν. Μάθετέ τους τις διαβάσεις και τη σημασία του.Κάντε τα να είναι κοινωνικά, να μπορούν να συνομιλούν με άτομα που δεν ξέρουν καλά όταν είναι μαζί σας φυσικά. Σε τίποτα δεν είναι χρήσιμο ένα παιδί προσκολλημένο στη μαμά και το μπαμπά του.Εξοικειώστε τα με το ανθρώπινο σώμα και την έκφραση συναισθημάτων αλλά θέστε τους τα όρια. Μπορεί το μικρό σας να σας αγκαλιάζει και να σας φιλάει στο στόμα, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει με όλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα