Το νέο Honda CR-V δεν έχει ούτε τέλη κυκλοφορίας!

Πιο οικονομικό και προσιτό από ποτέ θα είναι το νέο CR-V, το οποίο αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη του 2012. Η νέα γενιά του SUV της Honda, είναι ανανεωμένη σε κάθε τομέα, έχει πιο σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση, προσφέρει μεγαλύτερους χώρους και φέρει ένα ολοκαίνουριο πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρου, με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου
και εκπομπές ρύπων κάτω απο 100 γρ./χλμ.Το νέο CR-V, συνδυάζει τις αρέτες ενός συμβατικού αυτοκινήτου και ενός SUV, έχοντας πλέον πιο ασφάλτινο χαρακτήρα. Σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, προσφέροντας μεγαλύτερη ευρυχωρία και άνεση στους επιβάτες. Τα καθίσματα είναι πιο χαμηλά τοποθετημένα, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε sedan αυτοκίνητο, με την οροφή να έχει χαμηλότερη κλίση κατά 30 χλστ. Ο χώρος αποσκευών είναι απο τους μεγαλύτερους στην κατηγορία, με 589 λίτρα, τα οποία φθάνουν ακόμα και τα 1.648 λτ., με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Η σχεδίαση του αμαξώματος, παρότι θυμίζει την προηγούμενη γενιά, είναι πιο δυναμική, με έντονες ακμές, μεγαλύτερους προφυλακτήρες και πιο μυώδης θόλους, με το πίσω τμήμα να κλέβει τις εντυπώσεις.
Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας θα είναι ο turbodiesel 1.6 λίτρου, απόδοσης 120 ίππων και 300 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι το πιο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, καθώς εκτός της χαμηλής κατανάλωση καυσίμου έχει εκπομπές ρύπων στα 99 γρ./χλμ., κάτι που συνεπάγεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.
Ακολουθεί ο 2.0 i-VTEC των 155 ίππων και ο 2,2 i-DTEC με τους 150 ίππους. Το CR-V θα είναι διαθέσιμο τόσο ως δικίνητο όσο και ως τετρακίνητο, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC).

Η νέα, τέταρτη γενιά του μοντέλου θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Αγγλία, θα κάνει την πρώτη του επίσημη παρουσίαση στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με το λανσάρισμα του στις ευρωπαϊκές αγορές, να ξεκινά στα τέλη του έτους.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα