Χιλιάδες απολύσεις στην PSA Peugeot Citroen

Στην κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας, προχωρά άμεσα στη Γαλλία η PSA Peugeot Citroen, βάζοντας λουκέτο και στο εργοστάσιο της στο Aulnay-sous-Bois, το οποίο απασχολεί 3.600 ανθρώπους. Επιπλέον, θα περικόψει 1.400 θέσεις από τις συνολικά 5.600 στο εργοστάσιο Rennes.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τα έσοδα της να μειώνονται συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους είχε απώλειες 700 εκατομμύριων ευρώ, την ίδια στιγμή που οι πρόσφατοι
στόχοι ήθελαν μηδενικές ζημιές έως το 2013.

Η οικονομική κρίση επηρέασε σημαντικά την PSA Peugeot Citroen και πλέον στόχος είναι να σωθεί η εταιρεία και όσο γίνονται περισσότερες θέσεις εργασίας. Βέβαια, οι 8.000 περικοπές εργαζομένων, έχουν προκαλέσει σοκ και έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, με τον Ολάντ και φυσικά την Μέρκελ να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Ο όμιλος, προκειμένου να μειώσει το χρέος θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και την πώληση του μεριδίου στην εταιρεία Gefko, στην οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Να σημειώσουμε εδώ, ότι πριν από ένα χρόνο είχε πουλήσει ακόμα και τα κεντρικά γραφεία στο Παρίσι, έναντι 245 εκατομμυρίων ευρώ.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα