Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού με μια εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας.Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ετήσιας Καμπάνιας με τίτλο «Υπερασπίζοντας τα Δικαιώματά μου» και τη σύμπραξη 50 συνεργαζόμενων φορέων, οι δράσεις του Δικτύου για τα παιδιά θα κορυφωθούν την επόμενη Κυριακή με την εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
της Αθήνας. Με παιχνιδιάρικη διάθεση και πολύ κέφι, εθελοντές και φίλοι της Οργάνωσης θα βοηθήσουν στην εμψύχωση των παιδιών!

Τα παιχνίδια διάρκειας τεσσάρων ωρών (10:00μμ-2:00), τα παραμύθια με τις συγγραφείς Χριστίνα Φραγκεσκάκη από τις Εκδόσεις Κέδρος και την Αλεξάνδρα Μητσιάλη, από τις Εκδόσεις Πατάκη, καθώς και τα Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς θα κάνουν αυτή τη μέρα ακόμα πιο ξεχωριστή. Το πρώτο παιχνίδι έχει τίτλο «Παίζουμε;» θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30-11.30 πμ. Μέσα από αυτό τα παιδιά θα μάθουν ότι το παιχνίδι δεν είναι μόνο πηγή χαράς αλλά και μέσο ανάπτυξης της νοημοσύνης. Είναι ένας τρόπος να μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται τον άλλο. Είναι ένας δρόμος που με όχημα τη φαντασία τα οδηγεί σε νέους κόσμους

Στο δεύτερο παιχνίδι με τίτλο «Η παιδαγωγική σημασία του παιχνιδιού» και διάρκεια 11.30-12.30 π.μ., τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις ποικίλες διαστάσεις του παιχνιδιού: ομαδικό, αντικείμενο, αθλητικό, φαντασίας, μοναχικό, ηλεκτρονικό, μουσικό, μαθηματικό, γλωσσικό, κλπ.

Mε το παιχνίδι «Παίζοντας δημιουργικά, ψηφιακά παιχνίδια με τα παιδιά μας» από τις 12.30 μέχρι τις1.30 το μεσημέρι, τα παιδιά θα μάθουν να παίζουν «ψηφιακά». Θα παίξουν σε ταμπλέτες, σε μικρές ομάδες, διαφορετικές κατηγορίες ψηφιακών παιχνιδιών ("free" επιτραπέζια, τύπου παζλ, προσομοίωσης, ρόλων, δράσης, προγραμματισμού κλπ), στα τρία δημοφιλέστερα περιβάλλοντα (Android, iOS-iPad, Windows).

Ιnfo
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 210-88.46.590
Κορίνα Καλπακή, Advocate/B-M για το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 210-69.31.025
Keywords
Τυχαία Θέματα