Την «οριστική υπέρβαση της κρίσης» εγγυήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος, στη Νέα Σμύρνη

«Εγώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στο γυμναστήριο του Μίλωνα, στη Νέα Σμύρνη.

Αφού επανέλαβε

πως «έχουμε διανύσει το συντριπιτκά μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής» και «είναι κρίμα να πάνε όλα στράφι τώρα», ανέφερε και πάλι πως το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρωτιά, «για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να διαμορφώσει τις εξελίξεις».

Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε κυβερνητική λύση μετά τις εκλογές, ούτε δεδομένος εταίρος και τόνισε πως ο λαός θα αποφασίσει ποιος είναι αυτός που θα εγγυηθεί την καταβολή μισθών και συντάξεων από τις 7 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει τι μέτρα προτείνει να ληφθούν τον Ιούνιο για την εξεύρεση 11 δισ. ευρώ. Επίσης, κάλεσε τα αντιμνημονιακά -όπως τα χαρακτήρισε- κόμματα να δηλώσουν αν με το σχηματισμό κυβέρνησης, όπως την εννοούν, μπορούν να εγγυηθούν ότι τον Ιούνιο θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε μεγάλη σημασία στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η κρίσιμη παράμετρος των εκλογών βρίσκεται στο εσωτερικό της παράταξης. Εκεί, τόνισε, κρίνεται το μέλλον της παράταξης και εν πολλοίς και η μοίρα της χώρας. Έτσι, κάλεσε τα μέλη και στελέχη του Κινήματος να δώσουν τη μάχη σπίτι με σπίτι και να μιλήσουν με κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, ώστε να πείσουν για την ανάγκη να αναδειχθεί πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε ακόμη πως, αν τα δημοσκοπικά ευρήματα καταγραφούν στις κάλπες ως έχουν, τότε υπάρχει ο κίνδυνος της ακυβερνησίας στον τόπο. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, τόνισε, δεν είναι μια μεγάλη δημοσκόπηση ή ευρωεκλογές , εννοώντας ότι δεν δικαιολογείται χαλαρή, ψήφος διαμαρτυρίας ή πίεσης. Οι εκλογές καθορίζουν τη μοίρα του τόπου για τα επόμενα 20 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που μια ψήφος έχει τόσο σημαντικά στρατηγικά χαρακτηριστικά, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα