Μετά τις εκλογές η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Καθυστερούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να καθυστερήσουν, δήλωσαν την Πέμπτη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κυβερνητικές πηγές, χωρίς να αποκλείουν μάλιστα αυτό να γίνει μετά τις εκλογές

της 6ης Μαΐου.

«Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης, όσον αφορά στη συμμετοχή των ιδιωτών, θα αποσαφηνιστούν τις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο. Άλλο στέλεχος είπε ότι η ανακοίνωση του σχεδίου δεν αποκλείεται να γίνει μετά τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε δηλώσει ότι η ανακοίνωση των όρων για την κεφαλαιακή ενίσχυση του κλάδου θα γινόταν μέχρι τις 20 Απριλίου. Η ενίσχυση των τραπεζών είναι κρίσιμης σημασίας, προκειμένου ο κλάδος να μπορέσει να καλύψει τις υπέρογκες ζημιές από τη συμμετοχή του στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τα επισφαλή δάνεια.

Στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ποσό έως 48,8 δισ. ευρώ έχει προβλεφθεί να εισρεύσει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με τη μορφή ομολόγων του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης (EFSF) για τη στήριξη των τραπεζών. Η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 25 δισ. ευρώ αναμενόταν εντός της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα