Την αναβολή του δεύτερου πακέτου στήριξης ως τις εκλογές εξετάζει η Ευρωζώνη

Στελέχη της Ευρωζώνης φέρονται να εξετάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή και το σύνολο του δεύτερου προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδας, αποφεύγοντας, ωστόσο, παράλληλα μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, όπως είπαν την Τετάρτη ευρωπαϊκές πηγές στο Reuters.

Η σχετική αναβολή θα μπορούσε να καλύψει την περίοδο έως τις εκλογές στην Ελλάδα που αναμένονται τον Απρίλιο, είπαν.

«Υπάρχουν προτάσεις να καθυστερήσει το ελληνικό πακέτο ή να σπάσει, προκειμένου να αποφευχθεί μια άμεση χρεοκοπία, αλλά χωρίς να υπάρχει δέσμευση για όλο το πακέτο», είπε στο Reuters αξιωματούχος με γνώση των προπαρασκευαστικών συνομιλιών για την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το απόγευμα της Τετάρτης.

Επίσης όπως επισημαίνει το Reuters οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι, καθώς οι Έλληνες δεν έχουν δεσμευτεί επαρκώς για τη συμφωνία, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν το 2020 το χρέος θα διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ. H Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία είναι οι χώρες που πιέζουν για την αναβολή του προγράμματος, ενώ η Γερμανία είναι η πιο σκληρή, καθώς υποστηρίζει ότι η τελική έγκριση θα πρέπει να δοθεί μόνο μετά από τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα