Παραιτήθηκε του μισθού του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό των Οικονομικών ότι σε μία συγκυρία που οι Έλληνες υποβάλλονται σε υποχρεωτικές οδυνηρές θυσίες οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Παπούλιας ανακοίνωσε ότι παραιτείται της

προεδρικής αποζημίωσης που ελάμβανε για την άσκηση των καθηκόντων του και η οποία είχε ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις.

Βάσει του κρατικού προϋπολογισμού «η ετήσια χορηγία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέρχεται σε 283.694 ευρώ».

«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευ.Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μία «ιδιόρρυθμη κατάσταση» γιατί «συνεχώς έχουμε νέους όρους και νέες προϋποθέσεις». «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι τώρα είναι η ώρα για κομματικούς ανταγωνισμούς κάνουν λάθος, όλοι είμαστε στο ίδιο μετερίζι», είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ήδη εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της και τα ελάχιστα που μένουν να αποσαφηνισθούν, θα έχουν ξεκαθαριστεί ως την έναρξη της τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα