Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις σήμερα

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο σήμερα, Πρωτομαγιά, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στις κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

lang="el-GR">Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 7:30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στο Τραμ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη.

Το Μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 8 το πρωί και μετά, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα οι συρμοί θα είναι ακινητοποιημένοι λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Τα δρομολόγια του Μετρό θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω 24ωρης απεργίας του ΟΣΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ , καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά.

Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά , μετά την απόφαση τριών από τα δεκατέσσερα ναυτεργατικά σωματεία να κηρύξουν 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τονίζοντας ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία.

Αν και η ΠΝΟ είχε κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας (08:00-12:00) για την Πρωτομαγιά, τα τρία ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Τα δρομολόγια από τα νησιά και από τα άλλα λιμάνια της χώρας θα εκτελεστούν κανονικά. Γι’ αυτό και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις δρομολογίων.

Κλειστά τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία.

Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι εργαζόμενοι την επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργαστούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους.

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά διοργανώνουν στις 10 το πρωί στην Πλατεία Κοτζιά η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί έξω από το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.3

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Opinion Post
Μετ΄εμποδίων,met΄ebodion