Τέλος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την απόφαση να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να ξεκινήσουν άμεσα την αποκομιδή απορριμμάτων έλαβαν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, έπειτα από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Την απόφαση ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζομένους, «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, να δείξουν ευαισθησία και να ξεκινήσουν άμεσα την αποκομιδή των σκουπιδιών».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, μετά την εξέλιξη

αυτή, από το βράδυ της Παρασκευής, όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους, αλλά και το προσωπικό της καθαριότητας, θα αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων κυρίως στις δύο μεγάλες πόλεις, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καστανίδης διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι η επιστράτευση, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί και ότι μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει εισήγησή του για άρση του καθεστώτος της επιστράτευσης.

Γνωστοποίησε τέλος ότι, από την στιγμή που θα αποκατασταθεί πλήρως η εργασιακή ομαλότητα, θα αποδεσμευτούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα