Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Παπαρήγα περί «κουκουλοφόρων αστυνομικών»

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, περί αστυνομικών που ντύθηκαν κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Πέμπτης, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες της κυρίας Παπαρήγα μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, ο κ. Παπουτσής, με επιστολή του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,

Ελένη Ράικου, ζήτησε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, «καθώς τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπουτσής τόνισε πως «η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του κράτους», προσθέτοντας πως «όσα καταγγέλθηκαν από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες».

Και συμπλήρωσε: «Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας. Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας. Έχω, ήδη, ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το ΚΚΕ».

Καταλήγοντας, σημείωσε πως η κυρία Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα