Για το ντέρπι των «αιωνίων»

Με αναπτερωμένο ηθικό οι δύο «αιώνιοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή στο ΣΕΦ, σε έναν αγώνα αξιώσεων, ο οποίος θα κρίνει την κορυφή της Α1 Ανδρών στο Μπάσκετ. Για τον αγώνα δύο από τους κορυφαίους, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Γιώργος Σιγάλας, μίλησαν στον Α984 και στη Δ. Μπαρδάκου.

Για ντέρμπι «με περισσότερη δράση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι», έκανε λόγο ο Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος επισήμανε το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή ψυχολογική

και τεχνική κατάσταση, φυσικά μετά τις πρόσφατες νίκες και των δύο στην Ευρωλίγκα. Όπως είπε, το σίγουρο για τον ίδιο είναι ότι, οι οπαδοί και των δύο ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα πολύ καλό παιχνίδι.

«Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα γιατί ο Ολυμπιακός από τη μία έχει δείξει ότι μπορεί στην έδρα του με το πάθος, τη διάθεση του νεαρού της ηλικίας του και του ταλέντου, που έχει να διεκδικήσει το παιχνίδι και γιατί όχι να πάρει κεφάλι για τα πλέι οφ και από την άλλη θα αντιπαρέλθει σε μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι πανάξιος, έχει τρομερούς παίκτες ώριμους και έμπειρους», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, πιστεύει ότι, «θα δούμε μία περίεργη κατάσταση... Από τη μία τα νιάτα, η διάθεση, η πίστη, το πάθος και το ταλέντο βέβαια, που έχουν να δείξουν ώστε να κερδίσουν κάτι παραπάνω από τον αιώνιο αντίπαλο. Και από την άλλη πως αυτό όλο θα το αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός μέσα από την ωριμότητα, την εμπειρία του και σίγουρα την αξία των παικτών του. Αυτά τα παιχνίδια κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν να κάνουν με τις προσωπικότητες των παικτών. Από κει και πέρα όμως, επειδή στον Ολυμπιακό υπάρχει προσωπικότητα άλλη σε πιο νεαρό ηλικίας οι τεχνικές οδηγίες του προπονητή του θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο από ό,τι ίσως του Παναθηναϊκού. Τα πλάνα των δύο προπονητών θα μας πιάσουν ένα χρονικό διάστημα 10-15 λεπτών συνολικά σε όλο το παιχνίδι. Αυτό μας έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν δηλαδή συνήθως τα παιχνίδια αυτά τα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παίζουν οι προσωπικότητες των παικτών. Εδώ έχει να κάνει πια με το αν υπάρχουν μειονεκτήματα σε κάποια ομάδα και που θέλει να χτυπήσει αλλά και να δώσει περισσότερο το βάρος της. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι θα χτυπήσει μέσα στη ρακέτα. Θεωρητικά έχει μεγάλο αβαντάζ από τον αντίπαλό του. Ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη μου θα προσπαθήσει να τρέξει και να βάλει ενέργεια στο παιχνίδι του. Πρέπει να προσέξει οπωσδήποτε αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ. Περιμένω να δω στοιχεία στον αγώνα τα οποία θα δείχνουν που στοχεύουν οι δύο προπονητές».

Κλασικό ντέρμπι η αυριανή αναμέτρηση για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος τη χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική και αιτιολόγησε «γιατί μπορεί να διατηρήσουμε την καλή μας απόδοση αν βρεθούμε στην πρώτη θέση. Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ χρόνο μπροστά ακόμα. Θα είναι ένα παιχνίδι ενδιαφέρον γιατί και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και εμείς πάμε καλά. Ελπίζουμε να γίνει ένα όμορφο ντέρμπι».

Ακόμη επισήμανε πως «αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα από μόνα τους» και πρό

Keywords
Αναζητήσεις
nterpi
Τυχαία Θέματα