Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα ζήτησε ο Ευ.Βενιζέλος

Στην ανάγκη ενός επικαιροποιημένου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου προγράμματος για τη χώρα μας λόγω της αλλαγής των μακροοικονομικών δεδομένων στάθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τη στρατηγική αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης που θα ακολουθηθεί στις συζητήσεις που αρχίζουν σήμερα με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ,

ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χρειαζόμαστε ένα συμφωνημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο το οποίο θα βρίσκεται σε συμφωνία με τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν για Ισπανία – Ιρλανδία μπορούν να εφαρμοστούν για ό την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο που αποτελούν όμοιες περιπτώσεις.

Αφετηρία, όπως είπε, είναι η ανάγκη επαναξιολόγησης των μακροοικονομικών προβλέψεων της τρόικας για το 2012 και τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2017.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά των απολύσεων στο Δημόσιο. «Η πρόβλεψη για 15.000 μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων είναι χωρίς νόημα» είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχει ήδη συμφωνία και θα προχωρήσει «καθολική αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και προσωπικού στον Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, από το 2009 έως το 2012 υπάρχει μείωση του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα κατά 103.000 άτομα.

Όσον αφορά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει ούτε εκποίηση ούτε ξεπούλημα», αλλά «αξιοποίηση, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα για την αλλαγή του εθνικού παραγωγικού μοντέλου». Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη στο θέμα αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δεν βοηθούν τη χώρα όσοι αρκούνται στις προεκλογικές κραυγές, συνθηματολογίες και ρητορείες, όσοι νομίζουν ότι ριζοσπαστισμός είναι ο συντηρητισμός, η εμμονή στον κρατισμό και τον συντεχνιασμό, όσοι παίζουν διαρκώς ανάμεσα στη σκληρή διαπραγμάτευση και τη μονομερή καταγγελία, όσοι αρνούνται να μετάσχουν στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα