Απολυμένο το 74% των ανέργων

Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία της έρευνας.

Τη ζοφερή εικόνα της αγοράς εργασίας αποτυπώνει έρευνα της Adecco Ελλάδος, με θέμα τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης.

Είναι ενδεικτικό ότι περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, σε ποσοστό 45%, δεν απασχολούνται κάπου στην παρούσα χρονική στιγμή. Η πλειονότητα αυτών που δεν εργάζονται, ποσοστό 74%, βρέθηκε εκτός αγοράς εργασίας, μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους με πρωτοβουλία του εργοδότη.

Μικρό είναι το ποσοστό αυτών που δεν εργάζονται από επιλογή

(6%), ενώ 9% των συμμετεχόντων είναι νέοι που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να μπουν στην αγορά εργασίας. Αλλοι λόγοι (11%), που αναφέρθηκαν ως αιτίες απώλειας θέσης εργασίας, είναι η αναδιοργάνωση της εταιρείας, όπου απασχολούνταν, λόγω συγχώνευσής της με κάποια άλλη και η λήξη της σύμβασής τους.

Τέλος, αναφέρθηκαν και περιπτώσεις ενεργών εργαζομένων, στους οποίους όμως δεν καταβάλλεται κανονικά ο μισθός, αλλά η εταιρεία τούς οφείλει χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων (42%) απάντησε ότι η παρούσα ή πιο πρόσφατη απασχόληση τους ήταν σε πολυεθνική εταιρεία, το 25% σε μεγάλη ελληνική εταιρεία που απασχολεί περισσότερα από 300 άτομα, το 12% σε ελληνική εταιρεία που απασχολεί περισσότερα από 50 άτομα, το 13% σε μικρή ελληνική εταιρεία που απασχολεί λιγότερα από 50 άτομα, ενώ μόνο το 6% απασχολείται σε προσωπική επιχείρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα