Προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Με θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω του μηδενός, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν ακόμη και τους -20 βαθμούς κελσίου σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Βόρειο Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας, όπου το πρωί της Δευτέρας ο υδράργυρος έδειξε -24 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, και παρά την ηλιοφάνεια, ο υδράργυρος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο και την Τρίτη.

Τα περισσότερα προβλήματα από τις πολικές θερμοκρασίες αντιμετωπίζουν η Φλώρινα και η Καστοριά.

Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έδειξε το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών παραμένουν κλειστά. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία στην Καστοριά άνοιξαν στις 9.15 το πρωί.

Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, όπου λόγω του παγετού κάποιοι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγίδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου. Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προ το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο όρος Βόρας.

Αύριο, Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα λόγω παγετού.

Για σήμερα, Δευτέρα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στη Μαγνήσια, τις Σποράδες και την Εύβοια με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα