Παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις Διαμαντοπούλου – ΠΝΟ, αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει…

Πρόσκληση για νέα συνάντηση απηύθυνε στην ΠΝΟ το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στη ΝΕΤ, η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ο διάλογος με την Πανελλήνια Ναυτική ομοσπονδία «πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή». Η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε εκ νέου ότι στο διάλογο προσήλθαν όλοι οι υπουργοί και κατατέθηκαν

εκ νέου γραπτώς προτάσεις.

Σχετικά με τον Οίκο Ναύτου, ανέφερε ότι ο κ. Λοβέρδος έχει καλέσει και εκείνος σε νέα συνάντηση τους ναυτεργάτες, τη Μεγάλη Δευτέρα. Διεμήνυσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον, λέγοντας ότι ο πρώτος τρόπος είναι να συνεχιστεί η συζήτηση.

Οι επόμενες ημέρες μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη είναι κρίσιμες, καθώς θα ενταθούν οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να βρεθεί λύση, που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Η όποια λύση, λοιπόν, θα πρέπει να πληροί δύο προϋποθέσεις: από τη μία να φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε πιέσεις και από την άλλη, ότι οι συνδικαλιστές δεν κάνουν πίσω τόσο εύκολα.

Βέβαια, η ζημιά έχει ήδη γίνει, αφού, μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας, πολλοί ταξιδιώτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη τώρα θα στραφούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και η ζημιά για την οικονομία των νησιών, αλλά και τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, θα είναι σημαντική.

Keywords
Τυχαία Θέματα