Π. Πικραμμένος: Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της πατρίδας μας

Εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έλαβε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμένος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κινηθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος» είπε ο κ. Πικραμένος και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Διάβασα στις εφημερίδες ότι λόγω ονόματος θα είμαι ο καταλληλότερος για

τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης».

«Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη»  ανταπέδωσε το χαριτολόγημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Πικραμένος, λέγοντας ότι θα ήθελε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».

Ο κ. Πικραμένος ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι είναι σημαντικό το βάρος που αναλαμβάνει και πως ελπίζει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει.

«Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κ. Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Ο κ. Πικραμένος θα ορκιστεί το πρωί της Πέμπτης πριν από την ορκωμοσία της νέας βραχύβιας Βουλής. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11 πμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα