Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3% – Πτώση στο 14,2% για τη ΝΔ

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3% σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που θα δημοσιευθεί αύριο στο περιοδικό “Επίκαιρα”, ενώ ο δικομματισμός υποχωρεί στο 31%, με τη Νέα Δημοκρατία να πέφτει στο 14,2% και το ΠΑΣΟΚ

στο 10,9%.

Η δημοσκόπηση της VPRC επιβεβαιώνει τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και μετεκλογικά αφού μόλις δέκα ημέρες μετά τις εκλογές το 23,3% αυτών που ψή­φισαν εμφανίζονται αναπο­φάσιστοι ή δηλώνουν «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ»!
Η Δημοκρατική Αριστερά αναδεικνύεται τέταρτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, με 6,1%, καθώς οι πολίτες δείχνουν να επικροτούν τη μετεκλογική στάση του κόμματος, ενώ συρρί­κνωση των ποσοστών του ΚΚΕ καταγράφονται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 3,7% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας εφτά και πλέον μονάδες από το εκλογικό ποσοστό τους, ενώ πιθανότατα εκτός Βουλής, με βάση τη δημο­σκόπηση της VPRC, θα μπορούσε να μείνει η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,3%
Νέα Δημοκρατία: 14,2%
ΠΑΣΟΚ: 10,9%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,1%
ΚΚΕ: 4,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%
Χρυσή Αυγή: 2,2%
Δημοκρατική Συμμαχία: 1,1%
Δημιουργία Ξανά: 1,6%
Αλλο κόμμα: 2,3%
Αναποφάσιστοι: 17,3%
ΔΓ/ΔΑ: 6,0
Αποχή/Ακυρο/Λευκό: 9,7%

Στα ύψη η δημοφιλία των Φώτη Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα
Για τον μεν πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζεται θετικά το 53% των ερωτώμενων με 36% αρνητική γνώμη. Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές γνώμες είναι 47% έναντι 46% αρνητικών.
Από εκεί και πέρα, το ισοζύγιο είναι αρνητικό για όλους τους άλλους αρχηγούς. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29% θετικές και 64% αρνητικές γνώμες, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πηγαίνει λίγο καλύτερα με 31% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.
‘Όμοια είναι όμως η κατάσταση και για τον Πάνο Καμμένο, με 30% των ερωτηθέντων να εκφράζονται θετικά 58% αρνητικά. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αλλά ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έχουν επίσης έντονα αρνητικό ισοζύγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα