Εκλογές στις 17 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον Π. Πικραμένο

Ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια η οποία είχε σκοπό τον καθορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο παραπάνω από μία ώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία και των έξι συμμετεχόντων στο όνομα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε ανώτατο δικαστικό, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Πικραμένο, ο οποίος

θα σχηματίσει κυβέρνηση υπηρεσιακή που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στις 17 Ιουνίου.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πρότειναν για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόταση με την οποία διαφώνησε το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να παγώσουν τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν τον Ιούνιο και να μην γίνουν αποκρατικοποιήσεις.

Στη σύσκεψη δεν παρέστη ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε τον αποκλεισμό του από τη σύσκεψη της Τρίτης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί εξήλθαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να πραγματοποιήσουν δηλώσεις, πλην της κ.Παπαρήγα, η οποία μίλησε για αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, που δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια που να δεσμεύει το λαό.

Ακόμα επισήμανε πως το ΚΚΕ δεν πρότεινε πρόσωπα, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο είναι ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόνισε τέλος ότι τα μικροκομματικά παιχνίδια δεν έλειψαν ούτε στη διάρκεια της σύστασης της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα