Σύμπτωση; Ο διάλογος επί των αλλαγών στο νόμο Κατσέλη ολοκληρώθηκε, την ώρα που έκλεινε η Βουλή!

Αγώνα δρόμου φέρεται να δίνει η κυβέρνηση, προκειμένου, στο «παρά πέντε» της διάλυσης της Βουλής, να φέρει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις οποίες είχε αποσύρει, εξαιτίας διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την ΕΚΤ.

Εάν αυτό συμβεί, θα γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενδεχομένως μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς δεν κατέστη δυνατό να συμπεριληφθούν οι σχετικές ρυθμίσεις

στο νομοσχέδιο-«σκούπα» του υπουργείου Εργασίας πριν το κλείσιμο της Βουλής, λόγω κωλύματος στη διαβούλευση με την τρόικα και την ΕΚΤ.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, είχε αποσύρει τη ρύθμιση, επικαλούμενος την καθυστέρηση της έγκρισης από την ΕΚΤ. Διαβεβαίωσε ότι θα την επαναφέρει, αλλά στη συνέχεια πάλι οι αρμόδιοι δεν έβρισκαν σημείο επαφής με την κεντρική τράπεζα, καθώς, όπως είπαν, όλοι είχαν πάρει… «άδεια από τη σημαία», λόγω του Πάσχα των καθολικών.

Ο κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι οι διαβουλεύσεις είχαν αίσιο τέλος και εξετάζεται το ενδεχόμενο η ρύθμιση να προωθηθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω το σώμα ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών μου με το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις που έχουμε εισηγηθεί. Τραγική ειρωνεία που δεν προλάβαμε να κατατεθεί και να ψηφιστεί. Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  με την Τράπεζα της Ελλάδος και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή. Επειδή όμως κλείνει η Βουλή, έχω ενημερώσει το γραφείο του πρωθυπουργού, προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Keywords
Τυχαία Θέματα