Οι όροι του Καρατζαφέρη και η πρόσκληση από Ράιχενμπαχ

Διαβεβαιώσεις από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τις διαβεβαιώσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα είναι σύννομα, θέτει ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για να συναινέσει στη σύμβαση.

«Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα ναι ή ένα όχι, χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση των αρμοδίων φορέων της ελληνικής Πολιτείας, ότι η νέα

σύμβαση είναι σύννομη» τόνισε σε δηλώσεις του, ενώ γνωστοποίησε ότι με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε να έχει απαντήσεις από θεσμικά όργανα, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, για το αν τα νέα μέτρα θα βγάλουν, όπως είπε, τη χώρα από το λαβύρινθο.

Υπογράμμισε επίσης ότι η πολιτική της ύπνωσης «τύπου Τσάμπερλεν» δεν μπορεί να ισχύσει σήμερα στην Ευρώπη και εξαπέλυσε δριμεία κριτική στους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι, αν η Γαλλία και η Γερμανία είχαν άλλους ηγέτες, η τύχη της Ευρώπης και της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική.

Αναφερόμενος μάλιστα στη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στο Παρίσι τη Δευτέρα σχολίασε πως του θύμισε τη συνάντηση του Μονάχου, που οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η επιθετική ταπείνωση της Ελλάδας είναι μία συνειδητή πράξη» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί εάν όσα μας ζητάνε είναι σύννομα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη συνθήκη της Λισαβόνας.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε πως ο επικεφαλής της «task force», Χόρστ Ράιχενμπαχ, ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Πηγές του κόμματος, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, ανέφεραν ακόμη πως η απάντηση θα δοθεί σήμερα, Τετάρτη, και πιθανότατα θα είναι θετική. Εάν συμβεί αυτό, τότε η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα