«Νερό στο μύλο» της αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ έριξε η συνάντηση Βενιζέλου με Ολάντ

«Μέτωπο» ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στη Γαλλία ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκαν και τα εργασιακά, έπειτα από το «ραντεβού» του Αλέξη Τσίπρα

με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων που έφερε το δεύτερο μνημόνιο, ορμώμενος και από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας «εξ ονόματος του ελληνικού λαού».

«Απ’ ό,τι έμαθα, με περισσή αλαζονεία λέει ότι, παρά το 13% που έχει, μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας και κάλεσε τον κ. Βενιζέλο, ως διαπραγματευτή του δευτέρου μνημονίου, να κατονομάσει «ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα, που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους, που σήμερα μειώνουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από 25% έως 50%».

«Μήπως είναι αυτοί, που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειάς μας να ανατρέψουμε το μνημόνιο και τους αντικοινωνικούς, αντεργατικούς αυτούς νόμους;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει όλους τους νόμους του μνημονίου, που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν σε μειώσεις μισθών.

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ανοίγει ένας δρόμος, ανοίγουν δυνατότητες». «Θα έχουμε απέναντί μας αντιπάλους που θα μας χτυπούν με λύσσα, ανοίγει ένας δρόμος, όμως, όχι επειδή εμείς είμαστε οι σωτήρες, αλλά επειδή ο ελληνικός λαός παίρνει τις τύχες στα χέρια του» κατέληξε.

Το απόγευμα, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ του… επέστρεψε τα περί αλαζονείας: «Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί γρήγορα τη διαφορά μεταξύ της εσωτερικής πολιτικής αντιδικίας και της ανάγκης στο εξωτερικό η Ελλάδα να εμφανίζεται με μια ενιαία φωνή για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αλαζονικό δεν είναι να μη μεταφέρεις στο εξωτερικό τις εσωτερικές κομματικές αντιδικίες, αλλά να νομίζεις ότι, επειδή ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματός σου, μπορείς να μιλάς στο διεθνές κοινό, σαν να μιλάς στον σκληρό πυρήνα του κομματικού σου ακροατηρίου».

Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Υπενθυμίζουμε στο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου ότι τις μειώσεις μισθών και συντάξεων τις έχει νομοθετήσει ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών και έχει δεσμευτεί με την επιστολή του στην τρόικα να εφαρμόσει το μνημόνιο της ύφεσης και της καταστροφής, στο ακέραιο. Δεν αποτελεί υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού η υποταγή στους δανειστές και την τρόικα, αλλά η σύγκρουση με την πολιτική που υπονομεύει το μέλλον του συνόλου των ευρωπαϊκών λαών».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για μεγάλη προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου «να εξασφαλίσει συμμαχίες στην Ευρώπη, μ

Keywords
Τυχαία Θέματα