Reuters: Ζήτησαν από τους «17» να ετοιμαστούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Αίσθηση προκαλεί, σε συνδυασμό με την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ένα δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο το Eurogroup Working Group ζήτησε από τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης, να επεξεργαστούν σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που η Ελλάδα

αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ.

«To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ» είπε αξιωματούχος της ευρωζώνης με γνώση του τι συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

«Τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί μέχρι στιγμής σε επίπεδο ευρωζώνης, από το φόβο μήπως διαρρεύσει» συμπλήρωσε.

Πέρα από τη σχετική επιβεβαίωση και από δεύτερο αξιωματούχο, το Reuters υποστηρίζει πως είδε σημειώσεις από αξιωματούχους ενός κράτους – μέλους, στις οποίες περιγράφονται κάποια από τα μέτρα που θα έπρεπε να εξεταστούν σχετικά.

Ερωτηθείς για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που φέρεται να εξέδωσε το Eurogroup Working Group, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λάβει γνώση.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει υπόψη του κανένα σχεδιασμό για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ότι η Γαλλία δεν χρειάζεται να καταστρώσει κανένα σχέδιο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν έχω καμία πληροφορία και εξάλλου δεν το εξετάζω, γιατί αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι προετοιμάζομαι για κάτι τέτοιο. Αρνούμαι» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα