Κίνδυνο «ανυπέρβλητου αδιεξόδου» βλέπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο, καθώς αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του προς νέους επιστήμονες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν συνεργασίες και πρόσθεσε

ότι απαιτείται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.

Τόνισε επίσης ότι η χώρα βαδίζει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, χάνοντας «απελπιστικά πολύ χρόνο» και πρόσθεσε ότι η χώρα στέλνει μηνύματα πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας, που πλήττουν το συμφέρον της οικονομίας, τους πιο φτωχούς και τους ανέργους.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κυρίως μία φιλοδοξία, «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

Σημείωσε ότι είναι πολύ εύκολο «να αφήσουμε τον εαυτό μας έξω από τη φθορά», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «πρώτη μας ευθύνη είναι να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά με σωστή εθνική στρατηγική, που βγάζει με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση».

Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, συμπλήρωσε, στην πραγματικότητα βασίζεται σε ένα νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο. «Γιατί η Ελλάδα πάσχει όχι μόνο από έλλειμμα παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό από έλλειμμα παραγωγής».

Επισήμανε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός μας θέλει την Ελλάδα πάντα σταθερά μέσα στο ευρώ και πρόσθεσε ότι χωρίς το πρόγραμμα στήριξης και τη δανειακή σύμβαση, δεν θα είχαμε απαλλαγεί από ένα τεράστιο μέρος του δημοσίου χρέους.

Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που απογοητεύτηκαν ή πικράθηκαν και είπε ότι «καταλάβαμε πάρα πολύ καλά το μήνυμα που μας έστειλαν στις 6 Μαΐου». Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε αυτά που ήθελε, γιατί είχε απέναντί του πολλούς αντιπάλους.

Επανέλαβε τη θέση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν στήριξε τις αλλαγές στο χώρο της Υγείας, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι πίεζε για εκλογές και δημιουργούσε μια κατάσταση αβεβαιότητας, οδηγώντας τη χώρα σε μια πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία από το Νοέμβριο του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα