Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Κανάλι 1»

Εκπέμπουν «SOS» οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Με ανακοίνωσή τους, που απευθύνουν στους υποψήφιους βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά, στις δημοτικές παρατάξεις Δήμου Πειραιά, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά,

στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και κοινοποιούν στο δήμαρχο Πειραιά, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στη ΔΗΡΑΠ γνωστοποιούν επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για την όποια πρόοδο στο θέμα αυτό.

«Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό» αναφέρουν, «και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στη συντριπτικότατη πλειοψηφία τους είναι οικογενειάρχες και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, η καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί βασικό όρο επιβίωσής τους».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) Κανάλι (1 90,4), έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις για τη μη καταβολή δεδουλευμένων. Ηδη, σήμερα 5 Ιουνίου 2012, μας οφείλονται οι μισθοί Μαρτίου, Απριλίου και Μαίου, ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για την όποια πρόοδο στο θέμα αυτό.

Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στη συντριπτικότατη πλειοψηφία τους είναι οικογενειάρχες και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, η καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί βασικό όρο επιβίωσής τους.

Οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου ότι «στο Κανάλι 1 υπάρχουν εργαζόμενοι με αποδοχές άνω των 2.500 και 3.000 ευρώ», είναι παντελώς ανυπόστατες, αφού πλέον τα μισθολογικά έξοδα έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%!

Οι εργαζόμενοι προκαλούμε οποιονδήποτε καλόβουλο ή κακόβουλο να αποδείξει ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με προκλητικές αποδοχές. Βεβαίως, στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, για τις οποίες θυμίζουμε ότι είχαμε ταχθεί εναντίον, αλλά φυσικά δεν  εισακουσθήκαμε από την τότε διοίκηση της ΔΗΡΑΠ, για τότε προφανείς λόγους…

Επιβάλλεται να σας ανακοινώσουμε ότι παρανόμως (βάσει της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ) τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας είναι προσαρμοσμένα στις διατάξεις του Δημοσίου (δηλαδή 185 ευρώ Πάσχα και καλοκαιρινή άδεια και 380 ευρώ τα Χριστούγεννα), γεγονός που πλέον θεωρούμε ότι σκοπίμως αποκρύπτεται από τη Δημοτική Αρχή της πόλης.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο Κανάλι 1, βάσει ΦΕΚ Φεβρουαρίου 2012, υπάγονται μισθοδοτικά στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ των εκάστοτε υπουργών Επικρατείας, Οικονομικών και της ΕΣΗΕΑ.

Ωστόσο, η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο καταστρατήγηση αυτής της απόφασης, δεν είναι απλώς λογικό να μας βρίσκει αντίθετους, αλλά η πεποίθησή μας είναι ότι δεν είναι δυνατόν στον βωμό οποιασδήποτε σκοπιμότητας να μην τηρούνται τα συμπεφωνημένα.

Οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τη

Keywords
Τυχαία Θέματα