Καταργεί Επιτροπές και κόβει μισθούς στα υπουργεία ο Σαμαράς

Να καταργήσουν τις Ειδικές Γραμματείες και τις αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων, ζητάει από τους υπουργούς της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι η ανασυγκρότηση των Ειδικών Γραμματειών, που θα κριθεί απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, θα γίνει από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού δεν αφορά σε Ειδικές Γραμματείες, οι οποίες δεν μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τους,

όπως είναι το ΣΔΟΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι «με τον τρόπο αυτόν εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, τη σχετική εισήγηση στον πρωθυπουργό έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Σαμαράς, μετά τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε, σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς και την Πέμπτη θα έχει και την πρώτη του, μικρής διάρκειας, συνάντηση με την Τρόικα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα