«Σκιώδης κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί την τρικομματική εξουσία

Στην κατανομή των βουλευτών του κόμματος στις επιτροπές κυβερνητικού ελέγχου και στον ορισμό των επικεφαλής τους προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε την Τρίτη υπό την προεδρία του αρχηγού του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, υπεύθυνος επί των θεμάτων Οικονομίας ορίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ επικεφαλής του τομέα Εργασίας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης. Επικεφαλής για θέματαΑνάπτυξης και Υποδομών

ορίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης, για θέματα Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, επί θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής η Ρένα Δούρου και επί των θεμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Τον τομέα Δικαιοσύνης αναλαμβάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον τομέα Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας, Παιδείας ο Τάσος Κουράκης και η Θεανώ Φωτίου. Επικεφαλής για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Βαγγέλης Αποστόλου, επί των θεμάτων Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη και για θέματα Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος, επί των θεμάτων Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Δημήτρης Τσουκαλάς και για εκείνα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου.

Παράλληλα συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών, που αποτελείται από τους: Αλέξη Μητρόπουλο (επικεφαλής), Δημήτρη Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Δραγασάκη.

Οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς εργασίας, ως εξής: ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτηρης Παπαδημούλης θέματα Εμπορίου, Παραγωγής, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, τόνισε ότι «οι προγραμματικές δηλώσεις θα είναι η επίσημη πρόβα για την «άλλη» αντιπολίτευση, που θέλουμε να ασκήσουμε».

Ο κ. Βούτσης συνέδεσε τις αποφάσεις για την κατανομή των βουλευτών στις επιτροπές κυβερνητικού ελέγχου και τον ορισμό των επικεφαλής τους, με την κατεύθυνση της «αντιπολίτευσης της αντίστασης, των εναλλακτικών προτάσεων μέσα στη Βουλή και της αλληλεγγύης της δοκιμαζόμενες κοινωνίας μας», την οποία θέλει να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι αυτές οι επιτροπές, μαζί με συνεργάτες και στελέχη του σχήματος, θα διαμορφώνουν την εστία της παρακολούθησης, παρέμβασης και διαμόρφωσης εναλλακτικών προτάσεων για όλα τα υπουργεία και ανέφερε ότι οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτές τις επιτροπές, θα συναποτελούν τις μόνιμες διαρκείς Επιτροπές της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι ουσιαστική, μαχητική, πάντα υπεύθυνη και με αυστηρό έλεγχο και προτάσεις, μια αντιπολίτευση αντάξια του 27%, που μας έστειλε στη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα