Κάρολος Παπούλιας: «Ανέκδοτο ο σκοπιανός Μ.Αλέξανδρος»

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε δεκτός ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν που επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στον γενικό γραμματέα  του ΝΑΤΟ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες

στο Γενικό Επιτελείο, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι επισήμανε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας.

Αναφορά έκανε ο Κάρολος Παπούλιας  στη στάση και την συμπεριφορά  των Σκοπίων.

Χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων  να αλλοιώνουν τη ιστορία, εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως «Σκοπιανό» και  ζήτησε από τον κ. Ράσμουσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της Ελλάδας προς  τον  γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για τη στάση που κρατάει στο θέμα αυτό.

Μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα