Στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων στις πληγείσες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ προτίθεται να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής για την άμεση στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός συμμετείχε στη σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Λουκά Παπαδήμο, με αντικείμενο τις πρόσφατες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.
«Θα εισηγηθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει άμεσα τη σχετική απόφαση. Η ενίσχυση αυτή θα δοθεί μετά τον αναγκαίο έλεγχο των ζημιών. Εμείς, για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητές μας.
«Η κυβέρνηση, για να δοθούν τα χρήματα, οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Καταδικάζω με οργή τα εγκληματικά έκτροπα και τις λεηλασίες, τώρα όμως είναι ώρα για πράξεις».

Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε την απαλλαγή για ένα έτος από την υποχρέωση καταβολής των δημοτικών τελών, για τους επιχειρηματίες, των οποίων τα καταστήματα υπέστησαν ζημιές κατά τα επεισόδια της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας και προβαίνουν τώρα σε εργασίες επισκευής.

Επιπλέον μειώνονται στο ήμισυ τα δημοτικά τέλη, που βαρύνουν όλα τα ακίνητα στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, στο τμήμα από Σταδίου έως Ακαδημίας, στην πλατεία Κοραή και στους δρόμους Αθηνάς (από το Μοναστηράκι έως τη Βύσσης) και Ερμού.

Ακόμα, αποφασίσθηκε η μείωση, κατά 50%, των ισχυόντων τελών κατάληψης πεζοδρομίων για σκαλωσιές, οικοδομικά υλικά κ.λπ. στη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών επισκευής στα συγκεκριμένα κτίρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα