Φρανσουά Ολάντ: Ο Γάλλος… Παπανδρέου!

Ειρωνικά σχόλια για την πρόθεση του Σοσιαλιστή πολιτικού να επαναδιαπραγματευθεί τη μελλοντική ευρωπαϊκή συνθήκη για τους προϋπολογισμούς.

Με τον Γιώργο Παπανδρέου παραλλήλισε τον Φρανσουά Ολάντ ο Γάλλος υπουργός, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ζαν Λεονετί, σχολιάζοντας την πρόθεση του υποψηφίου των Σοσιαλιστών για την προεδρία να επαναδιαπραγματευθεί τη μελλοντική ευρωπαϊκή συνθήκη για τους προϋπολογισμούς, εάν δεν εμπεριέχει στους όρους της τη διάσταση της ανάπτυξης.

«Μία

συνθήκη δεν επαναδιαπραγματεύεται. Όταν 25 από τις 27 χώρες συμφωνούν και όταν βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση, τότε αυτό δεν επαναδιαπραγματεύεται» παρατήρησε ο Λεονετί σε συνέντευξή του.

«Υπάρχει ένας Ευρωπαίος ηγέτης, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση μία ευρωπαϊκή συνθήκη -και αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου. Και όλοι γνωρίζουμε καλώς ποιο τέλος είχε εκείνος» τόνισε ο Λεονετί, παραπέμποντας στην απόφαση του Έλληνα τέως πρωθυπουργού, τον περασμένο Οκτώβριο, να ανακοινώσει δημοψήφισμα για τη συμφωνία που είχε συναφθεί με την ΕΕ σχετικά με την παραγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

Ο Ολάντ, ο οποίο θεωρείται ως ο επικρατέστερος στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας, επανέλαβε την Τετάρτη τη βούλησή του, εάν εκλεγεί, να επαναδιαπραγματευθεί τη συνθήκη για τους προϋπολογισμούς, εάν αυτή δεν συμπεριλάβει «τη διάσταση της ανάπτυξης, την στήριξη της δραστηριότητας και της εργασίας και έναν αποτελεσματικό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα