Χάγη: Υπέρ της Γερμανίας η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίστομο

Υπέρ του αιτήματος της Γερμανίας αποφάνθηκε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την ανάγνωση της απόφασης που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.

Το Δικαστήριο με ψήφους, 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 τάχθηκε κατά των αποφάσεων των Ιταλικών Δικαστηρίων, τα οποία με αποφάσεις τους είχαν ταχθεί υπέρ των αποζημιώσεων ύψους 28 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για κατασχέσεις Γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ιταλία.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι «Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γερμανία επιτρέποντας τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών με αντικείμενο

την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων».
«Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος» ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ειρήνης στη Χάγη.

Το Διεθνές Δικαστήριο κάλεσε την Ιταλία να παύσει την ισχύ των αποφάσεων των δικαστηρίων της, ενώ απέρριψε ομόφωνα τις αξιώσεις της Γερμανίας για αποζημίωση από το Ιταλικό Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα