Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αναβολής της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας, Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο κ. Αλταφάζ άφησε να εννοηθεί ότι η συνεδρίαση θα γίνει όταν θα υπάρξει συνολική συμφωνία στην Αθήνα, καθώς διαπιστώνεται ότι τα κρίσιμα ζητήματα της διαπραγμάτευσης της Αθήνας τόσο με την Τρόικα για τους

όρους της νέας δανειακής σύμβασης, όσο και με τις τράπεζες για το «κούρεμα» των ομολόγων παραμένουν ανοικτά, προσθέτοντας πως, όταν ξεκαθαρίσουν όλα τα στοιχεία, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενεργήσουν, άμεσα, έστω και χωρίς φυσική παρουσία.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα είναι εξαιρετικά περίπλοκες, αλλά υπάρχει ξεκάθαρη βούληση από όλες τις πλευρές να βρεθεί συμφωνία, σε εθελοντική βάση.
Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά, ο Αμαντέου Αλταφάζ δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Υπενθύμισε, ωστόσο, την ανάγκη να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της την τελευταία δεκαετία».
Σημείωσε, ακόμη, ότι όλα είναι αντικείμενο συζήτησης και ότι η τρόικα και οι ελληνικές αρχές εξετάζουν όλους τους τομείς που έχουν επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των μισθών στην αγορά εργασίας.
Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εικόνα θα ξεκαθαρίσει όταν υπάρξει συμφωνία για το PSI και για το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα