«Φουντώνουν» τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ

Με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται πιο ρευστό από ποτέ, όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ολοένα και κερδίζουν περισσότερο έδαφος.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, λέγεται ότι η νέα

κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει διάρκεια τουλάχιστον διετίας, με το βίο της να ολοκληρώνεται είτε την άνοιξη του 2014, όταν και είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές ή το φθινόπωρο του ίδιου έτους, παράλληλα με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφού η οικονομία έχει αρχίσει να εξέρχεται από τη δεινή κρίση.

Επιτελείς των δύο μεγάλων κομμάτων αναγνωρίζουν πως, στην περίπτωση που από τις κάλπες της 29ης Απριλίου ή της 6ης Μαΐου δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκηρυχθούν νέες εκλογές καθώς, εκτός των άλλων, αναμένεται να υπάρξει παρασκηνιακή, αλλά έντονη αντίδραση από τους δανειστές της χώρας.

Έτσι, η συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει μονόδρομο, καθώς η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση, που θα κληθεί να εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα