Απόσυρση της διάταξης-κοροϊδίας για όσους τακτοποίησαν τα αυθαίρετα θα ζητήσει ο Παντελής Οικονόμου

Για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, όπως εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Την απόσυρση της διάταξης, με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετους χώρους, θα εισηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών, όπου θα συζητηθεί

το σχετικό νομοσχέδιο, θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί η διάταξη αυτή, για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο, παρότι είναι σωστή η ρύθμιση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος – Νέα εταιρική μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις», τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια των κατοικιών των φορολογουμένων, που τακτοποιήθηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα