Ευ.Βενιζέλος: Διατηρώ περιορισμένη αισιοδοξία παρά το αδιέξοδο

«Περιορισμένη αλλά υπαρκτή αισιοδοξία» για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με δήλωσή του κατά τη διάρκεια ομιλία σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι «τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας είτε σχηματιστεί κυβέρνηση είτε πάμε σε εκλογές» και επισήμανε την ετοιμότητα του

κόμματος στο ορατό πλέον ενδεχόμενο για νέες εκλογές τον Ιούνιο.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προκλητική αλαζονεία, «σε αντίθεση με το ήθος του ελληνικού λαού και την κρισιμότητα των ιστορικών περιστάσεων». Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγηθεί η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης σε αδιέξοδο και να πάει η χώρα σε εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ, συμπίπτουν στη θέση για κυβέρνηση ως τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, ωστόσο, επανέλαβε ότι προϋπόθεση είναι να συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο επέκρινε για τη στάση του, κάνοντας λόγο για «νέου τύπου αλαζονική συμπεριφορά».

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, στη διάρκεια της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ.Τσίπρας υποστήριξε πως δεν είναι καταστροφή η επανάληψη των εκλογών.

Στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε λόγο για δεινή και ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη ήττα ήταν η αποκοπή το ΠΑΣΟΚ από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης.

Τέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει την μάχη με την Ιστορία

Keywords
Τυχαία Θέματα