Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες κρίσιμες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο

Ολοκληρώθηκε στις 13.30 μετά από μιάμιση ώρα διαβουλεύσεων η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια τελαυταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου είπε προς τους δημοσιογράφους ότι «Η διαβούλευση συνεχίζεται».

Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η

σύσκεψη των τριών αρχηγών που έλαβαν διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης (Τσίπρα, Σαμαρά, Βενιζέλου) υπό τον Πρόεδρο τςη Δημοκρατίας ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε, έξι λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη.

Ένα λεπτό αργότερα έφτασε, μόνος του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 12 παρά ένα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κων/νο Μπούρα.

Ο μόνος από τους τρεις αρχηγούς που προχώρησε σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους ήταν ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μίλησε ανοιχτά για σχηματισμό κυβέρηση με ορίζοντα τις ευρωεκλογές:

«Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, έδωσε εντολή. Εντολή συνεργασίας όλων μας, για να αλλάξουμε πολιτική, αλλά, ταυτόχρονα, να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Για δημιουργία, δηλαδή, μιας κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη και, σημειώστε, πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Κάρολου Παπούλια με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή, δηλαδή τον Π.Καμμένο (Ανεξάρτητοι Έλληνες), την Αλ.Παπαρήγα (ΚΚΕ), τον Ν.Μιχαλολιάκο (Χρυσή Αυγή) και τον Φ.Κουβέλη (Δημοκρατική Αριστερά).

Keywords
Τυχαία Θέματα