Τρεις όροι από τον Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας

Τρεις όρους για την κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στην σύσκεψη με την θέση ότι πρέπει να αποφευχθεί η ακυβερνησία.

Ο κ. Σαμαράς βάζει τρεις όρους για την κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει:

η
κυβέρνηση να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας την Ευρωπαϊκή Ένωση.να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για την τροποποίηση της οικονομικής πολιτικής.να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφο ανοχής

Εντός του πολιτικού αυτού πλαισίου, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση με την συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ -Δημοκρατική Αριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να δίνει και εκείνος ανοχή, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του εφόσον δεν θέλει να μπει στην κυβέρνηση όπως επιβάλλεται από την δεύτερη θέση που κατέλαβε.

Στο πλαίσιο αυτό συμπίπτουν ξεκινώντας από τις δικές τους αφετηρίες και το ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης. Στη ΝΔ θεωρούν ότι το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την «λαϊκιστική και τυχοδιωκτική πολιτική του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και ο κ. Κουβέλης δεν συμμετέχει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ θεωρεί ότι είναι παρακινδυνευμένη μία προσφυγή στην κάλπη και η παράταση της αστάθειας στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Γι αυτό και ο κ. Σαμαράς όπως λένε οι συνεργάτες του είναι διατεθειμένος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα