H Facebook αγόρασε και το Lightbox.com!

H Facebook, η εταιρεία που απεχθάνεται τον ανταγωνισμό, πραγματοποίησε μια ακόμα εξαγορά πριν την είσοδο της στο χρηματιστήριο. Η εξαγορά αφορά την ομάδα του Lightbox.com, μια σελίδα που είχε αρχίσει να αυξάνει τα ποσοστά της στις προτιμήσεις των χρηστών παγκοσμίως και που σίγουρα στο μέλλον θα μπορούσε να απειλήσει το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο.

Η υπόθεση της αγοράς θυμίζει αυτή του Instagram,

ενώ τώρα η Facebook στρέφεται σε μια από τις μεγαλύτερες mobile υπηρεσίες με θέμα τη φωτογραφία, εξαγοράζοντας την ομάδα που δημιούργησε την εφαρμογή Lightbox για Android και HTML5 browsers, αλλά όχι ολόκληρη την εταιρεία.

Ουσιαστικά, η Facebook δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δυνατότητες των δημιουργών, γι’ αυτό το λόγο εξαγόρασε όλη την ομάδα και όχι μόνο την εφαρμογή, καθώς αρκετά μέρη του κώδικα θα γίνουν διαθέσιμα για όλο τον κόσμο μέσω του Github. Όμως, η υπηρεσία lightbox.com δε δέχεται πλέον άλλες εγγραφές και ενημερώνει τους χρήστες ότι μπορούν να κατεβάσουν τις συλλογές τους μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε και θα κλείσει οριστικά μέχρι να αποφασισθεί τι θα κάνει η Facebook με την εφαρμογή.

Πλέον φαίνεται καθαρά η προτίμηση της Facebook να ρίξει το βάρος στο mobile computing, μια πολύ λογική κίνηση στρατηγικής από την εταιρεία, αν αναλογιστούμε ότι οι mobile χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ. παγκοσμίως.

Πηγή: techgear.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα