Διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων

Στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 με τη συμμετοχή των κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου και Καμμένου αναμένεται να βρεθεί η πρόταση που κατέθεσε χθες

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Δεν θα παραστεί η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ «η θέση του ΚΚΕ, η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιέχεται στα πρακτικά της συζήτησης, είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει. Συνεπώς, η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα συνεισέφερε σε συζήτηση, όπου θα καθορίζονταν οι προϋποθέσεις και η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης».

Το νέο ραντεβού ορίστηκε μετά την αδυναμία σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπούλιας πρότεινε να συγκροτηθεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

Λίγο πριν από την ευρεία σύσκεψη, στη μία μετά το μεσημέρι ο κ. Παπούλιας έχει καλέσει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση, η πραγματοποίηση της οποίας είναι αμφίβολη μετά το θέμα που έχει ανακύψει με έγγραφο, το οποίο φέρεται να παρέδωσε ο κ. Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, εάν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης το κόμμα του κ. Καμμένου θα δώσει υπό προϋποθέσεις ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διέψευσε χθες, με παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι παρέδωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας τέτοιο έγγραφο.

«Δεν έχω δώσει κανένα χαρτί στην Προεδρία. Αυτό το έγγραφο δεν έχει κατατεθεί ποτέ από εμάς», επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Σημείωσε ότι θα παραστεί κανονικά στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 14.00, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πάει στην κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια.

«Αν στις 13.00 εκλήθη για να μου δοθούν τα στοιχεία που έχω ζητήσει ευχαρίστως να πάω», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι αν το ραντεβού αφορά το συγκεκριμένο έγγραφο, δεν θα πάει. Εκανε επίσης λόγο για προβοκάτσια, σημειώνοντας ότι «κυβερνήσεις συνεργασίας δεν γίνονται με προβοκάτσιες» και υποστηρίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δέχονται «επίθεση κάτω από τη ζώνη». Πάντως, η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο κ. Καμμένος παρέδωσε το σχετικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια διενεμήθη στα πολιτικά κόμματα.

Στο τραπέζι η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών ορίστηκε μετά την αδυναμία σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπούλιας πρότεινε να συγκροτηθεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

Ο κ

Keywords
Τυχαία Θέματα