Δεν το… κουνάνε οι καταληψίες της ΓΕΝΟΠ από το Κέντρο της ΔΕΗ

Αμετακίνητοι παραμένουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα την κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ.

Την Τετάρτη, πάντως, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου,

διεμήνυσε ότι ο νόμος θα τηρηθεί, τονίζοντας πως υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό,τι χρειάζεται.

Η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ έχει επιπτώσεις στο σύνολο των συναλλαγών της Επιχείρησης με τους καταναλωτές, καθώς έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν στη διακοπή της ομαλής λειτουργίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, στον Χολαργό.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στην Αστυνομία από τον εισαγγελέα, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε τη Δευτέρα, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας, από την 20.11.2011, της υπηρεσίας.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μέχρι σήμερα δεν καταγγέλθηκε ούτε από τον διευθυντή ούτε από κάποιο εργαζόμενο η διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας ή η παρεμπόδιση της εισόδου του στο χώρο εργασίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνώνται οι ακριβείς αιτίες διακοπής του ρεύματος στο κτήριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής. Η ΓΑΔΑ διαβεβαιώνει τέλος ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη παρακώλυση των συγκοινωνιών στη λεωφόρο Μεσογείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα