Καπελέρης: Δεν πρόκειται για φοροδιαφυγή

Απάντηση στις καταγγελίες εις βάρος του δίνει ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

Ο κ. Καπελέρης εκλήθη από τον αναπληρωτή Οικονομικό Εισαγγελέα Σπ.Μουζακίτη να καταθέσει την Παρασκευή ως ύποπτος για διάπραξη αδικήματος. Οι καταγγελίες αφορούν «πάγωμα» είσπραξης προστίμων για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο ίδιος ο κ. Καπελέρης απαντά ότι καλείται για διευκρινίσεις,

καθώς όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται για φοροδιαφυγή αλλά για διαπιστώσεις που προέκυψαν μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ.
Από το σύστημα είχαν διαπιστωθεί 48.000 εκπρόθεσμες καταχωρήσεις που αφορούν πλέον των 3.500 επιχειρήσεων. Οι περιπτώσεις αυτές, μετά από αίτημα των φορέων ζητήθηκε να αντιμετωπιστούν νομοθετικά με ευνοϊκότερες διατάξεις.

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε έχει να κάνει όχι με τη διαγραφή των προστίμων αλλά με την προσωρινή αναστολή τους ενόψει της έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου».

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ επέμεινε ότι δεν είχαν επιβληθεί πρόστιμα, ούτε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή για «πάγωμα», καθώς όπως είπε, ο ίδιος είχε δώσει οδηγία ενόψει της αναμενόμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Τέλος ο κ. Καπελέρης αποσύνδεσε την παραίτηση Σπινέλλη με την καθυστέρηση των διαδικασιών επιβολής προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων

Keywords
Τυχαία Θέματα