Χέρι-χέρι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να «κουρέψουν» τα χρέη τους, αλλά ανέκρουσαν πρύμναν…

Αποσύρθηκε τροπολογία που κατέθεσαν οι γραμματείς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Μιχάλης Καρχιμάκης και Ανδρέας Λυκουρέντζος, αντίστοιχα, η οποία επιχειρούσε να φέρει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων, καθώς χαρακτηρίστηκε ως… εκπρόθεσμη.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό που ανησύχησε περισσότερα τα επιτελεία των δύο κομμάτων, ήταν ότι θα ζητούνταν ονομαστική ψηφοφορία

για τη συγκεκριμένη διάταξη και υπήρχε κίνδυνος να καταψηφιστεί!

Να σημειωθεί ότι, εάν καταψηφιζόταν, τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα έχαναν το «δικαίωμα» να νομοθετήσουν για τις οφειλές τους προς τις τράπεζες.

Υπο αυτά τα δεδομένα, αρχικά τα δύο κόμματα διέρρεαν ότι θα αποσύρουν από την τροπολογία την «προκλητική» πρόταση για διαγραφή των συσσωρευμένων τόκων, αλλά θα διατηρούσαν το χαμηλό επιτόκιο του 4%.

Όταν όμως διαπίστωσαν ότι δεν κάμφθηκαν οι ενστάσεις, απέσυραν όλη την τροπολογία, προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμα να την επαναφέρουν στο μέλλον, υπό… ευνοϊκότερες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, σημείωσε πως, ανεξάρτητα από το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η κοινή τροπολογία, η εν λόγω αναφορά διαγράφεται από το κείμενο.

Με άλλη διάταξη της τροπολογίας εξάλλου, απαγορεύεται να εκχωρούν τα κόμματα, προς εξασφάλιση δανείων, ποσοστό άνω του 50% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα