Κάρολος Παπούλιας: Με ομόνοια και σύμπνοια θα νικήσουμε

«Με ομόνοια και σύμπνοια θα νικήσουμε και θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού» δήλωσε μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης από το Σύνταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Δεν θα λυγίσουμε, για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, που δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Γιορτάζουμε

την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ελληνισμού. Ο λαός με σύμπνοια και ομόνοια αποφάσισε με θάρρος να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό και χάρισε στον ελληνισμό την ελευθερία και  την εθνική του αξιοπρέπεια. Είναι η στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό» είπε.

«Σήμερα ο λαός δίνει μία σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι ‘Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Σήμερα η κραυγή «είμαστε όλοι Έλληνες» δείχνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι είναι σκληρός ο αγώνας που δίνουν οι Έλληνες.
Όπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

Eν τω μεταξύ, άνοιξαν λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη, που είχαν κλείσει από τις 8 το πρωί, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Επίσης όλοι οι δρόμοι έχουν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα όταν περίπου 400 άτομα επιχείρησαν να προσεγγίσουν του επισήμους στην πλατεία Τριών Συμμάχων και απωθήθηκαν από αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών.

Ένταση σημειώθηκε και στην Βέροια, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση, όταν ομάδα ατόμων προσπάθησε να προσεγγίσει την εξέδρα των επισήμων. Σημειώθηκαν 32 προσαγωγές.

Έξι προσαγωγές έγιναν στη Θεσσαλονίκη όπου η μαθητική παρέλαση ξεκίνησε με 10λεπτη καθυστέρηση. Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης με αποτέλεσμα η παρέλαση να ματαιωθεί. Τα σοβαρά επεισόδια και τις διαμαρτυρίες ακολούθησαν συσκέψεις, όπου ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι λόγω των συνθηκών και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών η παρέλαση ακυρώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα