Απάντηση των δικαστικών στον Πρωθυπουργό

Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκαν από τον Πρωθυπουργό έδωσαν σήμερα οι δικαστές κάνοντας λόγο για «τοποθετήσεις και γενικεύσεις του αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης, για τα οποία δεν ευθύνονται οι λειτουργοί της».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους δικαστικούς να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια, συνεισφέροντας και

αυτοί από τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζεται ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν υποστεί, συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου».

Απαντώντας στις αναφορές του κ. Παπανδρέου περί εκκρεμών υποθέσεων, οι δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν ότι «εφαρμόζουν με ευλάβεια τους νόμους του Κράτους και επομένως εκφράσεις όπως ‘αρνησιδικία με τερτίπια’ ανέμεναν να μην ειπωθούν, διότι έτσι προσβάλλεται το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι, με τα πενιχρά μέσα που τους διαθέτει η Πολιτεία, προσπαθούν να δικαιοδοτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα