Αντιπαράθεση Βενιζέλου – Βαξεβάνη μέχρις εσχάτων!

«Ενόχλησε» τον υπουργό ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ.

«Άναψαν» τα αίματα στο τηλεοπτικό στούντιο του Alter και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, όταν παρενέβη τηλεφωνικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τα όσα είχε πει νωρίτερα ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ, Κώστας Βαξεβάνης.

Ο

δημοσιογράφος είχε αναφερθεί στα περιουσιακά στοιχεία του κ. Βενιζέλου, κάνοντας λόγο για καταθέσεις τριών εκατ. ευρώ του υπουργού Οικονομικών.

Στην τηλεφωνική του παρέμβαση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο πρόσωπό του κατά τρόπο που μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και να θεωρηθεί ως επίθεση και μάλιστα αήθης.

Ο κ. Χατζηνικολάου, θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, είπε πως μετέφερε ήδη απάντηση συνεργάτη του, όμως ο κ. Βενιζέλος, φανερά εκνευρισμένος, είπε: «Δεν ξέρω τι μεταφέρατε… εγώ δεν έχω μπει στην πολιτική ούτε ανεπάγγελτος ούτε ανέστιος».

Τα εν λόγω χρήματα είναι επιχειρηματικής δραστηριότητας πολλών ετών και έχουν να κάνουν με τη σύζυγό του και όχι με τη δική του προσωπική περιουσία, υποστήριξε, τονίζοντας ότι είναι συνδικαιούχος στους εν λόγω τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα, η συζήτηση μεταφέρθηκε στα «πόθεν έσχες» των πολιτικών και των δημοσιογράφων.

Η κόντρα συνεχίστηκε αμείωτη, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να λέει πως υπάρχουν και δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι εκατομμυριούχοι, ενώ είπε πως «θα χαρώ εάν στην εκπομπή σας συμφωνήσουμε σήμερα, να αναρτώνται στο Διαδίκτυο και τα πόθεν έσχες».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης εργάζεται στην ΕΡΤ, σε ένα κρατικό μέσο και πως πληρώνεται από το λαό. «Έχουν την υποχρέωση να λένε στον ελληνικό λαό και αυτοί την κατάστασή τους» είπε, κάτι που εκνεύρισε το δημοσιογράφο. «Δεν καταλαβαίνω τι εννοείται» απάντησε.

Η «άγρια» κόντρα συνεχίστηκε και για την κρατικοποίηση της Proton Bank και για τα ποσά που διατέθηκαν. «Έχετε κάνει νόμο κ. Βενιζέλε που σας αμνηστεύει όλους τους υπουργούς Οικονομικών από το 1997 μέχρι σήμερα για ό,τι έχετε κάνει σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες;» ρώτησε  ο Κ. Βαξεβάνης, με τον Ευ. Βενιζέλο να τον χαρακτηρίζει ελλιπώς ενημερωμένο.

Ανοιχτή επιστολή Βαξεβάνη προς Βενιζέλο

Μετά τα βαριά λόγια που ειπώθηκαν στην εκπομπή του Νίκου Χατηζνικολάου, ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της εκπομπής του,  www.koutipandoras.gr, ανοιχτή επιστολή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπό τον τίτλο «Από την αλήθεια της ρητορείας, προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Βενιζέλο,

Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και  εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως τ

Keywords
Τυχαία Θέματα