Άνοδο της ανεργίας «βλέπει» η Παπαρήγα

Κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η ανεργία θα οξυνθεί εκτίμησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ανεργία.

Επεσήμανε ότι επενδύσεις γίνονται σε επιλεκτικούς τομείς, τονίζοντας ότι οι θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν θα είναι προσωρινές και πολύ λιγότερες από τις θέσεις που θα χαθούν, φέροντας ως παράδειγμα τις προβλεπόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι για να αντιμετωπιστεί

η ανεργία και να υπάρξει πρόοδος πρέπει να μειωθεί ο χρόνος εργασίας και να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης των εργαζομένων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε έργα που θα ωφελήσουν τόσο τη χώρα, όσο και το λαό, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή εργατικών κατοικιών και αντιπλημμυρικών έργων.

Ακόμα η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, και το ΛΑΟΣ. Πρόσθεσε, ότι μέσα στις προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις, το πλήρες πάγωμα δανείων για ανέργους και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς όρους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε ενδεχόμενο σύμπραξης του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση της κ. Παπαρήγα υπήρξε κατηγορηματική: «Ποιος παίρνει στα σοβαρά μια τέτοια πρόταση; Ο ΣΥΡΙΖΑ τρυγάει ψήφους, παίζει με τον πόνο του λαού. Έκανε πρόταση και σε άλλα κόμματα, είχε ακόμα διαβουλεύσεις και με τον κ. Καμμένο».

Keywords
Τυχαία Θέματα