Άλλαξαν οι επικεφαλής σε Αστυνομία και Πυροσβεστική

Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να αποφασίσει την εκλογή νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναδείχθηκε ο μέχρι πρότινος επιτελάρχης κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και αρχηγός Πυροσβεστικής ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός κ. Παναγιώτης Μπονάτσoς. Ο μέχρι σήμερα αρχηγός της Αστυνομίας κ. Ελευθέριος Οικονόμου τοποθετήθηκε

γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του κ. Γρηγόρη Τασούλα, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι έκτακτες κρίσεις σε Αστυνομία και Πυροσβεστική προκλήθηκαν όταν έφυγε από τη θέση του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός, Χρήστος Παπουτσής, επέλεξε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ως αντικαταστάτη του. Έτσι, η θέση του αρχηγού παρέμεινε κενή και το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε για τη νέα ηγεσία.

Αξίζει να τονιστεί πως, μία εβδομάδα νωρίτερα, θέση συμβούλου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε αναλάβει ο απόστρατος αντιστράτηγος, κ. Χαράλαμπος Χριστοφαρείζης.

Keywords
Τυχαία Θέματα