Από το… Mega ξεκίνησε την προσπάθεια συγκρότησης «αρραγούς μετώπου» ο πρωθυπουργός

Η στάση των μέσων ενημέρωσης το διάστημα που ακολουθεί και εντός του οποίου θα κριθούν τα πάντα αναφορικά με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους, είναι εξόχως κρίσιμη. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εγκαινίασε από το βράδυ της Δευτέρας κύκλο επαφών με τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή βρέθηκαν λοιπόν οι κ.κ.

Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας, στον έλεγχο των οποίων βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έθεσε τους μετόχους του «μεγάλου καναλιού» αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους στη διαπαιδαγώγηση της κοινής γνώμης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να «πριμοδοτούνται» συμπεριφορές που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.

Αντίστοιχες θα είναι οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού και στα ραντεβού με τους υπόλοιπους εκδότες, που θα ακολουθήσουν. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν σκοπεύει να περιοριστεί στους ανθρώπους των ΜΜΕ, αλλά θα δει επίσης κι άλλους πολιτικούς αρχηγούς, εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και επιχειρηματίες. «Λόγω των κρίσιμων εθνικών στιγμών, πρέπει το μέτωπο να είναι αρραγές. Και σε αυτό το μέτωπο δεν περισσεύει κανένας» είναι το πλαίσιο, όπως το έθεσε στη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όλα αυτά, βέβαια, θα βρεθούν σε πλήρη εξέλιξη πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, στην οποία ο πρωθυπουργός ευελπιστεί ότι θα συμμετάσχει, έχοντας προηγουμένως κερδίσει την ψήφο των ίδιων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της και οι εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες…

Keywords
Τυχαία Θέματα