Άλλη μια «σπρωξιά» στον γκρεμό για την κυβέρνηση από τη Λούκα Κατσέλη

Μέσα σε κλίμα δυσπιστίας -τουλάχιστον-, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στις κλαδικές συμβάσεις, πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή ως έχει. Η κοινωνία ωστόσο «βράζει», η αντιπολίτευση αντιδρά και ακόμα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στήνει τα δικά της «αναχώματα»! Την «ψυχρολουσία», μάλιστα, της παραίτησης του Θωμά Ρομπόπουλου, διαδέχτηκε το «σοκ» από την πρώην υπουργό, Λούκα Κατσέλη,

που καταψήφισε το άρθρο 37 στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και διαμήνυσε ότι το αυτό θα πράξει και στην Ολομέλεια, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει υπογραμμίσει πως η έγκριση του άρθρου 37 είναι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η δική μου στάση είναι δεδομένη. Αν κάνουμε αυτήν την αλλαγή με τις κλαδικές, θα δώσουμε το σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί κατά 20%, με αποτελέσματα ύφεση και τη μη εκτέλεση των στόχων του προϋπολογισμού» δήλωσε η κυρία Κατσέλη, αιτιολογώντας την καταψήφιση του άρθρου 37.

Πριν ακόμη κατακαθίσει ο κουρνιαχτός από τις «βόμβες» Ρομπόπουλου και Κατσέλη, την σκυτάλη πήρε ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο οποίος είπε: «Καλούμαστε να νομοθετήσουμε υπό καθεστώς εκβιασμού. Εκφράζω την άποψή μου σε διαφορετική βάση και περιμένω αύριο από τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Την Τρίτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κατευναστούν οι ανησυχίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα