Ο Alex Leon στο μικροσκόπιο του music-dreams.gr

Ας αρχίσουμε να εξετάζουμε τους υποψηφίους!
Ο Alex Leon!

Ας ρίξουμε μια ματιά στο βιογραφικό του όπως αυτό υπάρχει στη σελίδα της Panik Records

O Alex Leon μεγάλωσε σε μία αγαπημένη καλλιτεχνική οικογένεια.

Για μερικά χρόνια, η κλασική παιδεία πιάνου ήταν η κυρίως σπουδή του. Ο Alex γρήγορα ένιωσε ανήσυχος και έτεινε περισσότερο προς τα αναλογικά πλήκτρα, την σύνθεση αλλά και στα ντράμς.

Σε ηλικία περίπου δεκατεσσάρων, ο Alex και ο Μάνθος Στεργίου δημιούργησαν τους Override (γνωστοί πλέον ως Tardive Dyskinesia).

Πειραματιζόταν επίσης με

αναλογικα συνθεσαϊζερ. Το πάθος του για την ηλεκτρονική μουσική πιθανότατα τον φέρνει εδώ που στέκεται και σήμερα.Στα τέλη του 90, ο Alex βούτηξε σε ακόμα πιό βαθιά νερά δίπλα στον συνθέτη και παραγωγό Euripides George.

Μερικά χρόνια αργότερα είχε φτάσει η στιγμή για τον Alex να επιστρέψει στην πατρίδα. Ενορχηστρώσεις, editing, μείξη ήχου και σύνθεση μουσικής για ραδιόφωνο, night clubs και τηλεόραση! Μία ολόκληρη χρονιά στο πλαϊ του πολυβραβευμένου τραγουδοποιού Φοίβου, ήταν μουσική σχολή από μόνη της! Ήταν η εποχή τραγουδιών οπως «Μασάϊ», «Όπου Κοιτάξεις», «Καινούργια Αρχή» κ.α.

Ύστερα απ’όλα αυτά, πολλοί έλληνες τραγουδιστές προσέγγισαν τον Alex και για ακόμη μία φορά πλοήγησε τις παραγωγές του πρός μιά πιό ηλεκτρονική κατεύθυνση. Η Planetworks του άνοιξε πόρτα στον χώρο της House μουσικής.

To 2005, δύο DJs απο το club NV, έκλεισαν ραντεβού να κάνουν edit & mix στο στούντιο που εργαζόταν ο Alex για το ντεμπούτο remix τους, το super hit του 80 “Ain’t No Body”… και εκείνη τη φορά πρωτοχρησιμοποιήθηκε το καλλιτεχνικό όνομα “Playmen”. O Alex και οι Playmen έγιναν ομάδα στο να παράγουν τα δικά τους remix καθώς και original τραγούδια όπως το “Together Forever” και το “Feel Your Love”. Τίποτα δεν τους έχει σταματήσει από τότε.

Την Άνοιξη του 2011 ο Alex Leon μαζί με τους Playmen, έγραψαν το μνημειώδες κυρίως θέμα για τα Mad Video Music Awards. Να μήν τα πολυλογούμε, ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης και ερμηνευτής T-Pain ένιωσε πολύ βολικά στο να συμμετάσχει στο τραγούδι “Out Of My Head” και λοιπόν επισκεύτηκε την Ελλάδα για τα στουντιακά ζητήματα, ήπιε και έφαγε καλά στο Villa Mercedes και φυσικά παρουσίασε το κομμάτι στα Mad VMA2011.

O Alex Leon πλέον είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ, παράγοντας μουσική στο στούντιο της Panik Records καθώς και στον ιδιωτικό του χώρο για τον Μηδενιστή, την Ελένη Φουρεϊρα, τον Κώστα Μαρτάκη και πολλούς άλλους έλληνες αλλά και παγκόσμιους καλλιτέχνες…

Ο Alex Leon είναι πλέον παραγωγός/κλειδί στην παγκόσμια μουσική σκηνή και γιά κανένα λόγο δεν βλέπουμε να το βαζει κάτω!

Η άποψη μας!
Σπουδαίος καλλιτέχνης που σε συνδυασμό με την Giorgina μπορεί να κάνει την έκπληξη και λέμε έκπληξη γνωρίζοντας πως αυτός ο διαγωνισμός θέλει πολλά παραπάνω από μια καλή μουσική σύνθεση!

Keywords
Τυχαία Θέματα